В одній із пивоварень Амстердама варять пиво з дощової води, повідомляє Радіо Свобода.
Завдяки такій ідеї смак напою стає м'якішим та приємнішим. Проте, використовувати дощову воду там взялися не лише через смак. У пивоварні впевнені: це крок до порятунку їхнього міста від потопів.
Голландець Фред Сток варить унікальне пиво. Пояснює, у дощовій воді менше кальцію, ніж у водопровідній, через це смак напою зовсім інший.
"Дощова вода робить пиво по-справжньому м'яким. Смак виходить дуже приємним", - говорить він.
Зранку дощ, в обід трохи сонце, а ввечері знову дощ – така погода є звичною для Амстердама. Тут ллє близько 160 днів на рік. Це одна з найбільш дощовитих столиць Європи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З пивом і Гройсманом - чим дивував міжнародний оперний фестиваль
Каналізація міста пристосована до частих маленьких дощів, проте не готова до великих злив. Через це столиця Нідерландів часто перетворюється на суцільний канал.
У місті швидко зрозуміли, що дощова вода – цінний ресурс. Проте вона не з дешевих. 1 літр коштує 0,65 Євро. Через це пиво з дощової води на третину дорожче звичайного.
Проте підприємці сподіваються, що попит на дощову воду з часом збільшиться і через це ціна знизиться.
Мистецько-гастрономічний простір Дмитра Борисова "Остання барикада" відкрив новий бар у скляному куполі на майдані Незалежності. У барі дві позиції, обидві коштують 19 грн.
Коментарі