четвер, 01 серпня 2019 10:27

Північна Корея випробувала небезпечну зброю

Північна Корея випробувала небезпечну зброю
КНДР випробувала систему багаторазового запуску ракет. Фото: The Washington Post

1 серпня Північна Корея провела перше випробування нової системи багаторазового запуску ракет.

Нова зброя може потенційно збільшити здатність КНДР вражати цілі в Південній Кореї та тамтешні військові бази США, пише The Washington Post.

У КНДР заявили, що був проведений випробувальний запуск керованого реактивного снаряда великого калібру нового типу. Лідер країни Кім Чен Ин задоволений результатами і вказав, що зброя виявиться неминучим лихом для ворожих сил. Збройні сили Південної Кореї прийшли до висновку, що було запущено 2 балістичні ракети малої дальності.

Ракети запускали зі східного прибережного міста Вонсан. Вони стали другим випробуванням зброї в Північній Кореї менш ніж за тиждень і були сприйняті як спроба підтримати тиск на Вашингтон і Сеул на тлі безвиході в ядерних переговорах. Пхеньян висловив гнів через заплановані військові навчання США і Південної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР захопила судно РФ

Експерти вважають, що нове озброєння потенційно може представляти серйозну загрозу для оборони Південної Кореї. КНДР розміщує тисячі ракетних пускових установок і артилерійських знарядь поблизу свого південного кордону.

Північна Корея в ніч на четвер, 25 липня, випробувала новий тип балістичних ракет малої дальності. Рада національної безпеки Південної Кореї висловила глибокий занепокоєння у зв'язку з діями Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея випробувала небезпечну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути