середа, 24 липня 2019 08:55

КНДР захопила судно РФ

КНДР захопила судно РФ
17 моряків перебувають в КНДР під охороною. Фото:img.tsn.ua

Російське риболовецьке судно з 17 моряками на борту захопила Північна Корея.

Інцидент стався в ніч на 17 липня - повідомив заступник директора Північно-Східної рибальської компанії, що володіє кораблем, Сергій Седлер.

За його словами, на судні "Сянхайлінь-8" знаходилися 15 росіян і 2 південнокорейці - вони прямували з південнокорейського порту Сокчо в Японське море для видобутку краба. Північна Корея захопила судно в 55 милях від кордону країни. У момент затримання корабель йшов без вантажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про полонених моряків: Найближчим часом вирішимо це питання

"О 4 годині ранку 17 липня прямо на ходу на корабель висадилися прикордонники і відключили всі засоби зв'язку. Ми навіть не відразу зрозуміли, що сталося, спочатку думали, що вони дрейфують, але потім зрозуміли, що їх захопили", - пояснив Седлер.

Він додав, що причиною арешту стало незаконне перетинання кордону "зони військового охорони", яку КНДР довільно встановила в 50 морських милях від берега.

Моряків конвоювали в північнокорейський порт Вонсан, російський консул відвідав їх лише у вівторок, 23 липня. Він розповів, що росіяни перебувають в закритих каютах, де їх регулярно обшукують і допитують. У Північній Кореї не пояснили, коли почнеться судовий розгляд з їхнього питання.

20 липня біля берегів Західної Африки загорілося українське риболовецьке судно "Іван Голубець". Безвісти пропав один моряк – моторист.

Зараз ви читаєте новину «КНДР захопила судно РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути