Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Північна Корея передала РФ нову партію зброї для війни проти України

Північна Корея передала РФ нову партію зброї для війни проти України
Отримані США супутникові знімки показали, що Північна Корея постачає свою зброю до Росії на вантажних суднах. Фото: ТАСС

Північна Корея передала Російській Федерації чергову партію зброї для війни проти України.

Партія зброї складає понад 1 тис. контейнерів з боєприпасами, заявив посол США при НАТО Джуліан Сміт під час онлайн-брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Північна Корея постачає свою зброю до Росії на вантажних суднах. У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в РФ для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США співпрацюють з Японією, щоб надати Києву ракети для Patriot - WP

Отримані США супутникові знімки показали, що Північна Корея постачає свою зброю до Росії на вантажних суднах. У Вашингтоні впевнені, що в обмін на зброю Пхеньян від Москви отримує нові військові технології. Це можуть бути винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інше озброєння.

"Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні Кремля. США продовжать стежити за розвитком ситуації", - зауважив Сміт.

КНДР раніше вже надала Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів для використання у війні проти України.

На закритому брифінгу з південнокорейськими законодавцями в середу Національна служба розвідки заявила, що з серпня було відправлено близько 10 партій озброєння з Північної Кореї до Росії. Про це журналістам заявив Ю Санг-Бам, член керівної Партії влади народу, який входить до парламентського комітету з питань розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея передала РФ нову партію зброї для війни проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути