Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2023 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

США співпрацюють з Японією, щоб надати Києву ракети для Patriot - WP

США співпрацюють з Японією, щоб надати Києву ракети для Patriot - WP
Японія має затвердити зміни в політиці вже цього тижня. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки звернулися до Японії, щоб надати Києву ракети для ЗРК Patriot. На такий крок Вашингтон наштовхнули нестача систем протиповітряної оборони в Україні та неможливість швидкого ухвалення пакета допомоги в Конгресі.

Японія має затвердити зміни в політиці вже цього тижня, пише The Washington Post із посиланням на анонімних американських посадовців.

"Токіо виробляє ракети для Patriot за ліцензією компанії Raytheon. Відповідні зміни в політиці дозволять Японії експортувати до США кілька десятків ракет для ЗРК Patriot, що поповнить запаси Вашингтона. Це дасть США гнучкість для відправки більшої кількості сучасних засобів ППО в Україну. За словами посадовців, ці зміни в експортних правилах Японії не міститимуть прямої згадки про систему Patriot, але відповідатимуть ключовому запиту адміністрації президента США Джо Байдена", - йдеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія завдала економічного удару по РФ

Японський уряд оголосить про зміни у законодавстві вже цієї п'ятниці. Токіо ще не представив графік, але рішення про кількість ракет очікується відносно скоро, сказав виданню американський чиновник.

Президент США порушив це питання на зустрічі з прем'єр-міністром Японії в Кемп-Девіді у серпні, під час історичного тристороннього саміту, де також брала участь Південна Корея, а також на економічному саміті в Сан-Франциско минулого місяця.

Сеул негласно пообіцяв надати Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Це більше, ніж усі європейські країни разом узяті. За словами посадовців, значна частина цих боєприпасів вже надана.

Близько $4,5 млрд готова виділити Японія на повоєнне відновлення України. Про це повідомив прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіда.

Зараз ви читаєте новину «США співпрацюють з Японією, щоб надати Києву ракети для Patriot - WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути