пʼятниця, 26 травня 2023 09:26

Південна Коря провела з США масштабні навчання біля кордону КНДР – фото
5

Південна Корея спільно з силами контингенту збройних сил Сполучених Штатів Америки провела масштабні військові навчання вперше за останні шість років. Бойові стрільби провели усього за 25 км від кордону з КНДР.

Навчання присвячені 70-й річниці утворення оборонного альянсу між Південною Кореєю і США тривали понад 2 год., повідомляє Yonhap.

"Південна Корея розгорнула розвідувальні й ударні безпілотники, самохідні гаубиці К9А1 і К55А1 та реактивні системи залпового вогню. До навчань залучили близько 2,5 тис. військовослужбовців та понад 600 одиниць військової техніки. Зокрема широкий спектр наземних і повітряних засобів ураження, включаючи бойові танки K2, броньовані машини K21, винищувачі F-35A, літаки раннього попередження E-737 Peace Eye, ударні гелікоптери AH-64E Apache і AH-1S Cobra", – сказано у повідомленні.

Американські військові залучили власні РСЗВ M270A1 та машини радіоактивної, біологічної і хімічної розвідки M1135.

Військові Південної Кореї та США провели масштабні навчання
Фото: Yonhap
Військові Південної Кореї та США провели масштабні навчання
Військові Південної Кореї та США провели масштабні навчання
Військові Південної Кореї та США провели масштабні навчання
Військові Південної Кореї та США провели масштабні навчання

Навчання проходили в два етапи. Спочатку союзники тренувалися відбивати ракетний напад із застосуванням ядерної зброї з боку Північної Кореї. У ході другого – проводили контратаку позицій противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія вдарила по РФ новими санкціями

Друга частина навчань була зосереджена на контратаках і ліквідації загроз з боку КНДР. В ході цього етапу застосовували авіацію та безпілотники, а також ракетно-артилерійські підрозділи, які масованими ударами нищать залишки угруповань противника.

Завершились навчання пострілами зі 105-мм гаубиць у повітря димовими снарядами, в результаті чого утворилася V-подібна лінія диму на знак перемоги союзників.

На полігоні південнокорейські військові влаштували виставку систем озброєння. Показали гаубицю K9A1, бойовий танк K2, ракети "земля-повітря" Cheonma й "повітря-земля" TAURUS, контрбатарейний радар TPQ-74K і корабельний комплекс Haeryong.

Наступного місяця союзники планують провести ще чотири навчання. Вони відбудуться 2, 7, 12 і 15 червня.

Південна Корея через Сполучені Штати Америки направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів. Це сталося після тривалих умовлянь Сеула Вашингтоном, пише Wall Street Journal.

Сеул досяг конфіденційної домовленості з Вашингтоном щодо передачі снарядів до США для доставки в Україну. Ще минулого року Білий дім попросив свого азіатського союзника про артилерійську підтримку. Прорив у цьому питанні стався минулого місяця. Коли президент Південної Кореї зустрівся з Джо Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Південна Коря провела з США масштабні навчання біля кордону КНДР – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути