Ексклюзиви
пʼятниця, 26 травня 2023 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія вдарила по РФ новими санкціями

Японія вдарила по РФ новими санкціями
Японія запровадила нові санкції проти Росії. Фото: pixabay.com

Японія запровадила новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

До нього увійшли 17 фізичних та 78 юридичних осіб із РФ, а також сім громадян України, які сприяють ворогу в окупації, повідомила пресслужба уряду Японії.

"Санкції запровадили проти низки російських авіаційних підприємств. Зокрема авіазаводів "Урал", "Комсомольськ-на-Амурі" та "Іркутськ", конструкторського бюро машинобудування з Коломни, НВП "Пульсар", групи "ГАЗ", торгового дому "РОСЕЛ", Державного ракетного центру ім. Макєєва та інших організацій. До санкційного пакета також включені російські Фонд національного добробуту і Фонд захисту національних цінностей, кошти яких використовують у війні проти України", – сказано у повідомленні.

Токіо запровадив заборону на будівельні та інженерні послуги для Росії, а також розширив перелік забороненого експорту.

Фізичним і юридичним особам, які потрапили під санкції, заморозять усі рахунки в Японії. З ними заборонені будь-які фінансові операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея таємно надала Україні військову допомогу – ЗМІ

Японія уже заборонила експорт до Росії напівпровідників, обладнання для видобування нафти, предметів розкоші, квантових комп'ютерів та 3D-принтерів. Під обмеженнями перебувають також вакцини, медичне обладнання та ліки.

У "чорному списку" Японії тепер значаться загалом 700 фізичних осіб і 207 організацій із РФ та 311 фізичних осіб з-поміж поплічників агресора на тимчасово окупованих територіях України.

Японія виділить $470 млн нової односторонньої грантової допомоги для енергетичного сектору та інших галузей України. Також профінансує на $30 млн нелетальне озброєння для України. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Президент України Володимир Зеленський 21 березня зустрівся із премʼєр-міністром Японії Фуміо Кісідою. Зеленський назвав Кісіду "сильним захисником міжнародного порядку і давнім другом України".

Зараз ви читаєте новину «Японія вдарила по РФ новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути