пʼятниця, 08 червня 2018 08:14

Після Кубку світу в Росії на Донбасі ситуація не зміниться - Карл Більдт

Після Кубку світу в Росії на Донбасі ситуація не зміниться - Карл Більдт
Путін не провокуватиме Україну після чемпіонату світу з футболу. Фото - "Прямий"

Зараз немає ніяких ознак майбутніх кризових ситуацій, які може спровокувати Росія після завершення Чемпіонату світу з футболу.

Нова лінія Росії, що з'явилася після подій в Україні та в Криму у 2014 році, привела НАТО до країн Балтії. Росія дуже зацікавлена у Балтії, оскількице маршрут для зовнішньої торгівлі, тому Кремль хотів би встановити там "баланс на своїх умовах". Про це в інтерв'ю фінській телекомпанії MTV розповів колишній прем'єр-міністр та екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

"Росія також розуміє, що демонстрація сили в регіоні буде означати, що проти неї виступить весь Захід", – додав політик.

Більдт не вірить у можливі провокації з боку РФ після проведення ЧС-2018, оскільки Кремль почав воєнні дії в Україні незабаром після закінчення зимової Олімпіади в Сочі у 2014 році, .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст розповів, що заважає Росії розпочати масштабну війну в Україні

Тоді (у 2014-му – Gazeta.ua) Україна розпадалася. Перед тим, як втекти з країни, президент (Віктор Янукович – Gazeta.ua) вбив багато людей. Путін подумав, що це зручний момент і захопив Крим, але з війною на Донбасі йому сильно не пощастило. Зараз ніяких ознак майбутніх кризових ситуацій немає",– відповів Більдт.

У шведських ЗМІ звернули увагу на те, що президент Росії Володимир Путін переміг і втратив Україну одночасно. Зазначається, що у плані президента РФ по введенню миротворців ООН на Донбас мало хто побачив сигнал до примирення, але це може бути знаком ослаблення глави Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Після Кубку світу в Росії на Донбасі ситуація не зміниться - Карл Більдт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути