вівторок, 17 жовтня 2017 03:28

Письменниця закликала Меланію Трамп врятувати жінок колишнього СРСР

Письменниця закликала Меланію Трамп врятувати жінок колишнього СРСР
Софі Оксанен і Меланія Трамп. Фото: http://yle.fi/EPA.

Публіцистка Софі Оксанен, що має естонське коріння, опублікувала відкритий лист до першої леді США із закликом відкрито говорити про проблеми жінок з колишніх радянських республік. Про це пише фінське видання Yle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меланія Трамп у чоловічому костюмі з краваткою зустріла Трюдо

Лист опубліковали кілька скандинавських ЗМІ. Софі Осканен закликає врятувати жінок Східної Європи від сексуалізації. На її думку, знаменита уродженка Югославії (Меланія Трамп, – Ред.) може змінити світ у цьому питанні.

"Сьогодні східноєвропейські дівчата є найбажанішим товаром в секс-індустрії в усьому світі. Вони приїжджають з країн з низьким рівнем життя і соціального захисту, що стає благодатним ґрунтом для торгівлі людьми. Чим сильніша економіка країни, тим менше дівчаток звертаються до проституції або виходять заміж за людину, яку вони щойно зустріли. Чи знаєте ви, що жінки з іммігрантським минулим бояться повідомляти про пережите насильство? Вони побоюються, що ніхто не повірить їм.

Будьте першою леді і змініть світ. Створіть фонд, відвідуйте притулки, займайтеся освітою, допомагайте розпізнавати ознаки торгівлі людьми і наруги і надайте мужності жертвам насильства, аби вони могли відкритися. Ви можете бути героєм для всіх нас", - написала Оксанен.

Сама авторка листа – естонка по матері і фінка по батькові.

Зараз ви читаєте новину «Письменниця закликала Меланію Трамп врятувати жінок колишнього СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути