пʼятниця, 25 жовтня 2024 07:11

"Підриває безпеку": у ЄС відреагували на відправлення військ КНДР на війну проти України

"Підриває безпеку": у ЄС відреагували на відправлення військ КНДР на війну проти України
Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель відреагував на відправлення військ КНДР на війну проти України. Фото: gettyimages.com

Відправлення військ КНДР для участі у війні РФ проти України є серйозним порушенням міжнародного права.

Це підриває безпеку в Європі та світі, заявив високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель. Його цитує пресслужба Європейської ради.

За словами Борреля, Євросоюз рішуче засуджує військову співпрацю між Північною Кореєю та Росією, а також обмін озброєнням між ними. Це порушує низку резолюцій ООН. Дипломат також закликав Пхеньян припинити підтримувати незаконні дії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про мирні переговори і війська КНДР - що наговорив Путін на саміті диктаторів

"Триваюча підтримка КНДР агресивної війни Росії проти України ілюструє, наскільки тісно пов'язана європейська безпека з безпекою в Індо-Тихоокеанському регіоні. Європейський Союз координуватиме свої дії з міжнародними партнерами з цього питання, в тому числі щодо реагування", - заявив Боррель.

Дипломат наголосив, що ЄС глибоко стурбований відправкою військ Північної Кореї для участі в російській агресії проти України.

"Це було б серйозним порушенням міжнародного права, в тому числі найфундаментальніших принципів Статуту ООН. Це був би односторонній ворожий акт з боку КНДР із серйозними наслідками для європейського та глобального миру і безпеки. Цей розвиток подій також ще раз ілюструє, як Росія поширює нестабільність і ескалацію в регіоні й в усьому світі", - наголосив Боррель.

Він також зазначив, що РФ змінила позицію щодо денуклеаризації Північної Кореї. Росія відмовилась від зобов'язань за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та порушила резолюції Ради Безпеки ООН. Своїми діями Москва ставить під загрозу свої обов'язки як постійного члена Радбезу і як держави-члена ООН.

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати фіксують присутність у Росії щонайменше 3 тис. північнокорейських солдатів. Надалі їх можуть відправити на війну проти України.

Раніше розвідка Південної Кореї також повідомляла про 3 тис. північнокорейських солдат, які були відправлені в РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Підриває безпеку": у ЄС відреагували на відправлення військ КНДР на війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути