пʼятниця, 03 червня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Під санкції США потрапили десятки компаній оборонної галузі РФ і Білорусі

Під санкції США потрапили десятки компаній оборонної галузі РФ і Білорусі
Всі юрособи не зможуть отримати доступ до обладнання та технологій американського виробництва. Фото: pixabay.com

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки запровадило експортні санкції проти 71 юридичної особи з Росії та Білорусі.

В опублікованому у федеральному реєстрі документі йдеться, що відомство вносить зміни до правил експортного контролю США (EAR), додаючи 71 компанію до списку юросіб, які потрапили під торгові обмеження.

"Ці юридичні особи діють проти інтересів національної безпеки та зовнішньої політики США. Організації потрапили до списку за придбання або спроби придбання товарів зі США для підтримки російських збройних сил", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США наклали санкції на дві яхти Путіна

Під санкції, зокрема, потрапили: центральне морське конструкторське бюро "Алмаз", центральне конструкторське бюро морської техніки "Рубін", авіаційний комплекс ім. С.В. Ільюшина та дослідно-конструкторське бюро імені А. С. Яковлєва.

До переліку увійшло також одне підприємство з Білорусі. Всі юрособи не зможуть отримати доступ до обладнання та технологій американського виробництва.

Крім того, у переліку головне управління глибоководних досліджень міністерства оборони РФ, конструкторське бюро хімічного машинобудування (КБХМ), науково-виробничий центр "Сапсан", російська телекомунікаційна компанія "Воентелеком", російський федеральний ядерний центр, що входить до складу Росатома, Московський інститут електромеханіки та автоматики та інші.

Також до переліку включено компанію "Газпром нафта шельф", інститут проблем передачі інформації імені А. А. Харкевича РАН і ТОВ "Системи біологічного синтезу-СБС".

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти російської промислової корпорації "Северсталь". Також мінфін США вніс до списку санкцій прессекретаря МЗС РФ Марію Захарову.

Зараз ви читаєте новину «Під санкції США потрапили десятки компаній оборонної галузі РФ і Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути