понеділок, 24 липня 2023 07:39

Під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних (фото 18+)
6

У Судані під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних
Фото: eastnews.ua
У Судані під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних
У Судані під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних
У Судані під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних
У Судані під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних

У Судані під час взаємних обстрілів членів Сил швидкого реагування та регулярної армії загинули щонайменше 16 цивільних.

Активне збройне протистояння ведеться у Ніалі з середини тижня, від чого постраждали кілька районів міста, повідомляє Xinhua із посиланням на заяву Асоціації адвокатів Дарфура.

"Бої у Ніалі ведуться при цивільних на тлі не прицільних перестрілок на вулицях й смертей від куль снайперів. 16 людей було вбито у у штаті Південний Дарфур через падіння снарядів на будинки місцевих жителів під час обміну артилерійським вогнем між армією та Силами швидкого реагування", – заявили в Асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

Також у Судані розбився цивільний літак виробництва концерну "Антонов", унаслідок чого загинуло дев'ять людей. Влада зазначає, що літак впав через технічну несправність під час зльоту.

"Серед загиблих було чотири солдати армії Судану. Катастрофа сталася в аеропорту Порт-Судана. В аварії літака вижила дитина, отримавши невеликі травми", – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, у цивільному транспортному літаку виробництва концерну "Антонов" перебували близько 20 осіб, зокрема цивільні та військовослужбовці.

Водночас аеропорт Порт-Судана на сході країни не постраждав від війни, яка йде з 15 квітня між армією та Силами оперативної підтримки.

Судан перебуває на порозі громадянської війни. Там уже кілька місяців тривають бойові дії. На початку червня у столиці країни Хартумі через бої у місті загинули щонайменше 60 дітей у притулку. Вони опинилися у пастці без їжі та води.

За даними Організації Об'єднаних Націй, близько 25 млн осіб у країні зараз потребують допомоги та захисту.

Криваве протистояння між Силами швидкого реагування та регулярною армією у Судані триває з 15 квітня. Відтоді загинуло понад 3 тис. людей й понад 6 тис. отримали поранення, ще 3 млн суданців стали біженцями або вимушеними переселенцями.

Зараз ви читаєте новину «Під час сутичок між військовими загинули 16 цивільних (фото 18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути