Ексклюзиви
неділя, 19 вересня 2021 16:26

Під час протестів у Австралії затримали понад 200 людей: є поранені
4

В Австралійському Мельбурні під час масових акцій протесту проти карантину затримали понад 230 людей.

Поліція звинувачує мітингуючих у надмірній агресивності, повідомляє CNN. Щонайменше 10 поліцейських отримали поранення.

"На акції відправили патрулювати понад 2 тис. поліцейських. Люди вийшли на вулицю, аби битися із поліцією, а не протестувати", - заявив командувач поліції штату Вікторії Марк Галліотт.

Водночас протестувальники також скаржаться на застосовування правоохоронцями надмірної сили. На знімках журналістів видно, що поліцейські збивали людей, у тому числі жінок, на землю та бризкали їм у обличчя перцевими балончиками.

Фото: Reuters

У протестах узяли участь понад 700 австралійців. Аби стримати акції, міська влада відключила систему громадського транспорту.

Штат Вікторія продовжив самоізоляцію на три тижні після того, як жорсткі карантинні обмеження не допомогли знизити добову кількість нових випадків коронавірусу. Обмеження послаблять лише коли 70% жителів штату Вікторія отримають першу дозу вакцини. Наразі її отримали 56% людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі осіб вийшли на протест в Амстердамі через житлову кризу в країні

У липні тисячі людей на Кубі вийшли на вулиці через економічну кризу та повільні темпи Сovid-вакцинації. Протестувальники виступали проти некомпетентності влади та однопартійної системи радянського зразка. У столиці Куби Гавані влада вивела на вулиці машини спецпризначенців, на острові відключили інтернет. Водночас президент країни Міґель Діас-Канель звернувся до нації з проханням протидіяти протестам на вулицях. Він назвав ті провокаціями, у яких звинуватив США.

Зараз ви читаєте новину «Під час протестів у Австралії затримали понад 200 людей: є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути