Ексклюзиви
четвер, 06 січня 2022 02:52

Пес врятував господаря від крижаної смерті: зворушлива історія "справжнього дива"

Пес врятував господаря від крижаної смерті: зворушлива історія "справжнього дива"
Урятований хорват Грг Бркіч із псом Нортом, який 13 год. зігрівав чоловіка і так врятував йому життя. Фото: facebook.com/HrvatskaGSS/

У Хорватії пес урятував 20-річного господаря Грга Бркіча від холодної смерті в горах. Чотирилапий 13 год. лежав на чоловікові й зігрівав його. Це дозволило уникнути обмороження чоловіка.

Подія сталася в ніч на 2 січня, повідомила Гірська рятувальна служба країни у Facebook.

Бркіч разом із друзями пішов у похід гірським масивом Велебит, що тягнеться вздовж узбережжя Адріатичного моря. Під час підйому чоловік зірвався з висоти 150 м, упав і ушкодив праву ногу. У цей момент Бркіч ніс на плечі 6-місячного маламута Норта, який упав разом із ним, але не постраждав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пес із харківського притулку врятував життя 32 тварин

Друзі Бркіча не змогли його знайти самі, тож звернулися по допомогу до рятувальників. Ті направили на пошуки чоловіка 27 рятувальників, розповів порталу HRT представник Гірської рятувальної служби Йосип Брожицевич. Пошуки відбувалися на висоті 1,8 тис. м метрів над рівнем моря і ускладнювалися снігом, льодом, крутими підйомами та поваленими деревами, які блокували дорогу.

Через 13 год. після повідомлення про зникнення Бркіча рятувальники знайшли того із Нортом. Пес сидів на чоловікові й зігрівав його. Чоловіка успішно спустили з гори. Порятунок Бркіча рятувальники назвали одним із найскладніших.

"За хвилини й секунди до прибуття рятувальників час ніби сповільнився… Цей маленький пес - справжнє диво", - сказав Бркіч виданню Jutarnji List.

Неймовірна історія сталася неподалік села Тийглаш Ужгородського району на Закарпатті. Два дні підряд пес оберігав та захищав свою травмовану потягом подругу на залізничній колії. Пес залишався зі нею навіть в небезпечні моменти, коли потяг проїжджав над ними.

Зараз ви читаєте новину «Пес врятував господаря від крижаної смерті: зворушлива історія "справжнього дива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути