середа, 15 грудня 2021 03:14

Перша країна в світі запровадила робочий тиждень у 4,5 дні

Перша країна в світі запровадила робочий тиждень у 4,5 дні
Глава МЗС ОАЕ та ізраїльський прем'єр в столиці Еміратів Абу-Дабі / Reuters

Об'єднані Арабські Емірати стали першою країною у світі, яка офіційно запровадила робочий тиждень, коротший за п'ять днів.

Про це повідомляє пресслужба уряду ОАЕ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОАЕ можна без іспитів обміняти українське посвідчення водія

Починаючи з 1 січня 2022 року, в ОАЕ буде робочий тиждень в 4,5 дні, а вихідні будуть починатися опівдні в п'ятницю і триватимуть до неділі. Зміни також торкнуться годин роботи. Із понеділка по четвер робочий день буде починатися о 7:30 ранку і закінчуватися о 15:30. У п'ятницю - з 7:30 ранку до 12:00.

Цей перехід також означає зміну традиційного робочого тижня, прийнятого у більшості країн Близького Сходу. Зазвичай там працюють з неділі по четвер, а п'ятниця та субота – вихідні. Це дозволяє використовувати повний вихідний день для дотримання релігійних обрядів мусульманської молитви у п'ятницю.

Уряд ОАЕ сподівається, що довгі вихідні сприятимуть балансу між роботою та особистим життям, а також покращать соціальне благополуччя житлеів.

Ці зміни стосуються наразі лише державних чиновників, хоча, ймовірно, що приклад буде наслідувати приватний сектор. Кілька шкіл та університетів в ОАЕ вже оголосили, що змінять розклад, відповідно до нового робочого тижня.

Президент України Володимир Зеленський та глава ОАЕ шейх Мухаммад бін Заїд Аль Нахайян під час телефонної розмови обговорили економічну співпрацю двох країн. Про це 3 грудня повідомила прес-служба українського лідера.

Зараз ви читаєте новину «Перша країна в світі запровадила робочий тиждень у 4,5 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути