середа, 08 березня 2017 23:29

Перемога Ле Пен означатиме кінець Європи - єврокомісар

Перемога Ле Пен означатиме кінець Європи - єврокомісар
Фото: ZN.ua

У Єврокомісії немає "плану Б" на випадок перемоги лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції.

Таку думку висловив комісар з економічних і фінансових питань Єврокомісії П'єр Московісі в інтерв'ю німецькому тижневику Zeit.

"Перемога Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції буде означати кінець Європи, яку ми знаємо. Можна готувати "план Б"; якщо ви це робите, це означає, що ви більше не вірите в "план А". Наш "план А" звучить так: вона програє вибори". Це стало б важливим знаком, що французи "не дали їй спокусити себе", - заявив Московісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга Путіна Ле Пен програє вибори у другому турі

Він не може собі уявити ЄС і євровалюту без Франції, а саме це – вихід із союзів - пообіцяла зробити кандидатка в разі своєї перемоги.

"Єврокомісія не має сценарію на такий розвиток подій", — заявив єврокомісар.

Марін Ле Пен - кандидат від "Національного фронту" на президентських виборах у Франції у квітні. Попередні опитування показали, що Ле Пен може отримати перемогу у першому турі. Але в другому етапі програє Франсуа Фійону або Еммануелю Макрону.

Ле Пен оголосила про наміри вивести Францію зі складу НАТО і провести референдум про вихід з Євросоюзу. Європарламент позбавив її депутатської недоторканності за твіти з жертвами терористів "Ісламської держави".

Зараз ви читаєте новину «Перемога Ле Пен означатиме кінець Європи - єврокомісар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути