Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 17:38

Перед смертю принц Філіп попросив сина про кілька речей

Перед смертю принц Філіп попросив сина про кілька речей
Принц Філіп попросив сина дбати про маму та королеву / Getty Images

Принц Філіп перед смертю попросив свого старшого сина Чарльза про кілька речей.

Коли його життя добігало кінця, герцог Единбурзький викликав сина на зустріч. Тоді він лікувався від інфекції та переніс операцію на серці в лікарні. В емоційній бесіді на лікарняному ліжку герцог попросив сина доглядати за королевою Єлизаветою ІІ та обговорив, як той має вести королівську сім'ю в наступні роки. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Букінгемі повідомили дату поховання принца Філіпа

99-річний Філіп зрозумів, що навряд чи повністю одужає після кількох тижнів у лікарні, тому висловив бажання повернутися додому, бажаючи померти у власному ліжку. Коли виписався з лікарні 16 березня, де провів 4 тижні, то ще була надія, що доживе до 100-річчя 10 червня. Але, хоча він і відпочивав удома, після кількох тижнів у лікарні й операції на серці він як і раніше серйозно хворів.

"Мій батько останні 70 років віддано служив королеві, сім'ї та країні, а також світу й Британській Співдружності. Ми з сім'єю сумуємо за татом. Його любили й цінували. Крім іншого, можу уявити, який він був би зворушений, побачивши таку кількістю людей тут, в інших частинах світу та Співдружності, які розділяють нашу втрату і печаль. Це підтримає нас в цій втраті та в цей особливо сумний час", - заявив принц Чарльз.

Принц Чарльз протягом останніх кількох тижнів підтримував постійний контакт з батьком як особисто, так і по телефону, і бачив його востаннє у вівторок. Принц Філіп помер у п'ятницю, 9 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Перед смертю принц Філіп попросив сина про кілька речей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути