середа, 03 серпня 2022 08:30

Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню

Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню
Ненсі Пелосі (в рожевому костюмі) прилетіла до Тайваню 2 серпня. Фото: facebook.com/NancyPelosi

Делегація від Сполучених Штатів Америки прибула на Тайвань, щоб підтвердити підтримку острова Америкою.

Про це заявила спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на зустрічі з президенткою Тайваню Цай Інвень 3 серпня, пише Reuters.

"Зараз як ніколи важлива солідарність Америки з Тайванем", – сказала Пелосі. Додала, що "рішучість США" зберегти демократію на Тайвані й у решті світу залишається непохитною.

"Ми дякуємо за ваше лідерство. Хочемо, щоб світ визнав це", – сказала Пелосі.

Вона закликала до розширення міжпарламентського співробітництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден поважає рішення Пелосі відвідати Тайвань

"Сьогодні світ стоїть перед вибором між демократією й автократією. Рішучість Америки зберегти демократію на Тайвані й в усьому світі залишається непохитною", – додала Пелосі.

Спікерка також заявила, що нове законодавство США, спрямоване на посилення американської індустрії чипів для конкуренції з Китаєм, пропонує більше можливостей для економічного співробітництва США і Тайваню.

Цай подякувала Пелосі за те, що вона є одним з найвідданіших друзів Тайваню, і за її непохитну підтримку на міжнародній арені.

Президентка додала, що Тайвань є надійним партнером США і продовжуватиме працювати з ними над зміцненням співпраці в галузі безпеки, економічного розвитку й ланцюжків постачання.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило про рішучий протест у зв'язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем".

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе.

Після успішного приземлення літака в Тайвані Пелосі заявила, що її візит є сигналом непохитної відданості США підтримці динамічної демократії острова. Візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію.

Зараз ви читаєте новину «Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути