вівторок, 02 серпня 2022 19:28

"Світ стоїть перед вибором" – заява Пелосі у Тайвані

Спікерка Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі заявила, що її візит на Тайвань є сигналом непохитної відданості США підтримці динамічної демократії острова.

Візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону – включаючи Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію, заявила американський політик, повідомляє УНІАН.

Автор: East News
  Ненсі Пелосі (в центрі) приїхала в місто Тайбей на острові Тайвань, 2 серпня.
Ненсі Пелосі (в центрі) приїхала в місто Тайбей на острові Тайвань, 2 серпня.

"Солідарність Америки з 23 мільйонами жителів Тайваню є сьогодні як ніколи важливою, оскільки світ стоїть перед вибором між автократією та демократією. Наш візит жодним чином не суперечить давній політиці Сполучених Штатів, яка керується законом про відносини з Тайванем 1979 року, спільними американсько-китайськими комюніке і шістьма гарантіями. Сполучені Штати продовжують протистояти одностороннім зусиллям змінити статус-кво", – заявила Пелосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНР може спробувати США на міцність. Але буде змушена капітулювати

Американська політик заявила, що говоритиме з керівництвом Тайваню про "підтримку нашого партнера і просування спільних інтересів, включаючи просування вільного і відкритого Індійсько-Тихоокеанського регіону".

Тим часом Китай оголосив про додаткові військові навчання в Південно-Китайському морі біля Тайваню, пише "Європейська правда".

За даними адміністрації морської безпеки китайської провінції Чжецзян, китайські військові проводитимуть навчання із бойовими стрільбами у Східно-Китайському морі, починаючи з середи.

Адміністрація повідомила, що навчання відбуватимуться з 6:30 до 18:30 щодня до п'ятниці. Вона оприлюднила географічні координати зони навчань, попросивши кораблі, які не беруть участі у навчаннях, не заходити у зони.

А інформаційне агентство "Сіньхуа" повідомило, що 4–7 серпня Народно-визвольна армія Китаю проводитиме військові навчання у шести морських районах і повітряному просторі навколо Тайваню.

Вхід суден і повітряних суден у вищезазначений морський і повітряний простір заборонений.

 

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. МЗС Китаю заявило про рішучий протест у зв'язку з візитом.

Літак Пелосі супроводжують американські винищувачі. Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем".

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе

Зараз ви читаєте новину «"Світ стоїть перед вибором" – заява Пелосі у Тайвані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути