субота, 23 жовтня 2021 14:03

Парнаса визнали винним у незаконному фінансуванні виборів у США

Парнаса визнали винним у незаконному фінансуванні виборів у США
Адвокат Парнаса Джозеф Бонді збирається оскаржити вирок. Фото: Reuters

Суд США визнав американського бізнесмена радянського походження Лева Парнаса, який є соратником ексадвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, винним у порушенні законів про фінансування виборчих кампаній на виборах 2018 року.

Парнаса визнали винним за всіма шістьма пунктами звинувачення, пише Reuters. Обвинувальний вирок оголосили 22 жовтня.

"Парнас і його партнер Ігор Фруман, який частково визнав себе винним у вересні, отримали гроші від російського бізнесмена Андрія Муравйова та направили їх на фінансування виборчих кампаній. Зокрема, кандидатів у тих штатах, де можна було отримати ліцензію на вирощування рекреаційної марихуани. Також вони зробили незаконні пожертвування через юридичну особу в 2018 році. А саме $325 тис. на організацію кампанії America First Action, яка виступала за переобрання Трампа у 2020 році", - йдеться у даних прокуратури.

У причетності до використання грошей бізнесмена Муравйова для політичних пожертв у США визнали винним і його соратника - українця Андрія Кукушкіна. Прокуратура вимагала негайно взяти Парнаса та Кукушкіна під варту, але суддя дозволив їм залишитися на волі під заставу до винесення вироку.

Адвокат Парнаса Джозеф Бонді збирається оскаржити вирок. Він стверджує, що гроші Муравйова були спрямовані на бізнес-інвестиції, а не на внески у виборчу кампанію. Вирок Кукушкіну оголосять 16 лютого. Дата оголошення вироку Парнасу наразі невідома, оскільки щодо нього можливий ще один судовий розгляд за окремим звинуваченням у шахрайстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці незаконно отримали з РФ $25 тис. на кампанію Трампа

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані не є фігурантом цієї кримінальної справи. Водночас він фігурує в іншому розслідуванні, яке влада Нью-Йорка веде щодо того, чи зобов'язаний він був реєструватися в якості іноземного агента. За даними американських ЗМІ, Парнас допомагав Джуліані шукати відомості, які могли б сприяти початку розслідування стосовно Джо Байдена щодо його діяльності в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Парнаса визнали винним у незаконному фінансуванні виборів у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути