понеділок, 25 листопада 2019 10:18

Парнас і Фруман хотіли встановити контроль над "Нафтогаз Україна" й завербувати топ-посадовця

Парнас і Фруман хотіли встановити контроль над "Нафтогаз Україна" й завербувати топ-посадовця
Руді Джуліані - особистий адвокат Дональда Трампа. Фото: ukrinform.com

Американські підприємці Лев Парнас та Ігор Фруман, які підтримували ділові зв'язки з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані, намагалися встановити контроль над НАК "Нафтогаз Україна".

Про це в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal повідомив директор з інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу Андрій Фаворов.

Минулого тижня він добровільно зустрівся зі співробітниками федеральної прокуратури в Нью-Йорку. Топ-посадовець дав свідчення щодо діяльності Парнаса і Фрумана, яких затримали в США у жовтні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парнас надав Конгресу США записи, в яких фігурує Україна

Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк звинуватила їх та ще 2 осіб в незаконному фінансуванні виборчої кампанії президента США Дональда Трампа. Парнаса і Фрумана також підозрюють у спробах домогтися відставки Марі Йованович з посади американського посла в Україні в інтересах неназваного українського чиновника.

Як заявив Фаворов, Парнас і Фруман сказали йому, що хочуть зробити його "своєю людиною". У березні 2019-го ті пропонували організувати його призначення на посаду глави Нафтогазу. Цей пост займає Андрій Коболєв. За версією Фаворова, він розповів про ситуацію Коболєву і відмовив Парнасу і Фруману.

Посадовець заявив виданню, що зустрічався з Парнасом та Фруманом в Техасі. Його співрозмовники нібито підкреслювали, що підтримують зв'язки з Трампом і Джуліані.

Адвокат Парнаса запевняє, що це наклеп. Адвокати Фрумана та Джуліані відмовилися від коментарів. Трамп раніше заявляв, що він особисто не знайомий з Парнасом і Фруманом. Джуліані відзначав, що взаємодіяв з ними, але підкреслював, що ніяких ділових інтересів стосовно України у нього немає.

Україно-американський бізнесмен Лев Парнас заявив, що попередав українську владу про замороження виділення військової допомоги.

Тоді умовою для її надання був початок розслідування щодо Баденів, написали в The New York Times.

Адвокат Парнаса Джозеф Бонді заявив, що Лев діяв за вказівкою адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, проте останній це заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Парнас і Фруман хотіли встановити контроль над "Нафтогаз Україна" й завербувати топ-посадовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути