Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2020 21:45

Парламент Туреччини схвалив відправку військових в Азербайджан

Парламент Туреччини схвалив відправку військових в Азербайджан
Фото: Reuters

Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини схвалила пропозицію президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана про відправку турецьких військових в Азербайджан.

Проект указу за підписом Ердогана був представлений на затвердження законодавчого органу в понеділок. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Зазначається, що у документі привертається увага до умов спільної заяви щодо Нагірного Карабаху, а також вимогу офіційного Баку щодо формування Спільного центру Туреччини і РФ з моніторингу за режимом припинення вогню.

"Місце Спільного центру буде визначено Азербайджаном. У центрі діятимуть військовослужбовці, а при необхідності цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі в світлі кроків щодо забезпечення територіальної цілісності Азербайджану, що відображено і в відповідних резолюціях РБ ООН і ОБСЄ. Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини", - йдеться в тексті документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагірний Карабах: під час обміну передали 200 тіл

Відзначається також, що рамки місії, чисельність персоналу і терміни дії будуть визначатися Адміністрацією президента Туреччини.

У відповідність до статті 92-ї Конституції Туреччини, термін дії місії визначено одним роком.

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що тристороння угода між Вірменією, Азербайджаном та Росією дасть змогу зупинити загибель людей і може стати кроком до всеосяжного врегулювання в Південно-Кавказькому регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Туреччини схвалив відправку військових в Азербайджан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути