середа, 11 листопада 2020 13:47

Нагірний Карабах: у ЄС схвалили угоду щодо введення російських миротворців

Нагірний Карабах: у ЄС схвалили угоду щодо введення російських миротворців
ЄС продовжує підтримувати наявний формат переговорів у рамках Мінської групи ОБСЄ та готовий сприяти зусиллям із реалізації угод заради миру. Фото: Reuters

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що тристороння угода між Вірменією, Азербайджаном та Росією дасть змогу зупинити загибель людей і може стати кроком до всеосяжного врегулювання в Південно-Кавказькому регіоні.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій Брюсселем учора ввечері, передає "Європейська правда".

"Я вітаю припинення бойових дій у Нагірному Карабаху й навколо нього. Припинення вогню, погоджене за посередництва Росії у понеділок між Вірменією і Азербайджаном, допоможе запобігти подальшим жертвам і, сподіваюся, стане першим кроком до всеосяжного врегулювання", - наголосив Боррель.

За його словами, ЄС продовжує підтримувати наявний формат переговорів у рамках Мінської групи ОБСЄ та готовий сприяти зусиллям із реалізації угод заради мирного розвитку і процвітання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа критикує Україну через слабку боротьбу з олігархами

Президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії прийняли заяву, згідно з якою з 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій у Нагірному Карабаху. Підрозділи збройних сил Азербайджану й Вірменії зупиняються на займаних позиціях. Ця заява викликала в Єревані протести, які переросли в заворушення. Протестувальники увірвалися в будівлі уряду й парламенту Вірменії та побили спікера.

Зараз ви читаєте новину «Нагірний Карабах: у ЄС схвалили угоду щодо введення російських миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути