четвер, 02 серпня 2018 16:06

Папа Римський і Трамп не поділили погляди на страту

Римсько-Католицька церква офіційно змінила своє вчення й оголосила смертну кару неприпустимою.

Ватикан прийняв таке рішення 26 липня 2018 року, пише The Guardian.

Зміни в універсальному катехізисі (книзі основних положень віровчення - Gazeta.ua) відображають повну опозицію Папи Римського Франциска до смертної кари.

Автор: theguardian.com
  Раніше церква розглядала смертну кару, як "належну відповідь на тяжкість деяких злочинів і прийнятний, хоч і крайній засіб забезпечення загального блага"
Раніше церква розглядала смертну кару, як "належну відповідь на тяжкість деяких злочинів і прийнятний, хоч і крайній засіб забезпечення загального блага"

Згідно нового запису в катехизмі, "страта неприпустима, оскільки є посяганням на недоторканність і гідність особистості".

"Гідність людини не втрачається навіть після вчинення нею особливо тяжких злочинів", - вважає Франциск. На його думку, більш ефективні системи утримання під вартою могли б забезпечити захист громадян, не позбавляючи "винних можливості спокути".

Цей крок ставить Франциска в протиріччя з Дональдом Трампом. На початку цього року президент США виступав за смертну кару для наркоторговців, терористів і збоченців.

Також нове положення у вченні Римсько-Католицької церкви може зіткнутися з жорсткою опозицією зі сторони католиків США. Смертна кара чинна у 38 штатах і багато американських католиків підтримують її.

Автор: theguardian.com
  Дональд Трамп з сім'єю на аудієнції в Папи Римського
Дональд Трамп з сім'єю на аудієнції в Папи Римського

Нині у США понад 2,7 тис. злочинців засуджені до смертної кари. За даними Amnesty, у 2016 році 1032 людини були страчені в 23 країнах. Світовими лідерами за кількістю страчених є Китай, Америка, Афганістан, Ірак, Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа потребує більше мігрантів - Папа Римський

Папа Римський Франциск зробив тюремне служіння центральною частиною свого папства. У багатьох закордонних поїздках Франциск відвідує ув'язнених, висловлює слова солідарності та підтримки.

Папа Римський Франциск засудив аборти, порівнявши їх з євгенікою, яка практикувалася в нацистській Німеччині. У минулому столітті весь світ був приголомшений тим, що робили нацисти, щоб очистити расу. Сьогодні ми робимо те ж саме, але у білих рукавичках, – заявив Франциск на Сімейному форумі в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський і Трамп не поділили погляди на страту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути