субота, 21 березня 2020 10:30

Пандемія коронавірусу: нова статистика жертв та скільки людей вилікувались

Пандемія коронавірусу: нова статистика жертв та скільки людей вилікувались
Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 276, 468 тис. людей. Фото: Reuters

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 276, 468 тис. людей.

Недуга забрала 11 417 життів. А побороли захворювання понад 91,954 тис. пацієнтів, повідомляє Worldometer.

Найбільше інфікованих все ще спостерігають на території материкового Китаю, особливо в епіцентрі спалаху інфекції провінції Хубей. Там захворювання підтвердили у 81 тис. людей. Також в країні зафіксували 3 255 летальних випадків. У останні кілька тижнів, інфекція в КНР все ж пішла на спад. Втретє в країні не підтвердили жодного випадку локального зараження коронавірусною інфекцією.

Найгірша у світі ситуація за межами материкового Китаю зараз в Італії, де не вперше зафіксували рекордну смертність. Там від коронавірусу загинули вже 4 032 людини, а загалом інфекцію підхопили 47 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого найчастіше вражає коронавірус: вчені проаналізували дані двох країн

Другою країною після Італії за кількістю хворих є Іспанія: понад 21,5 тис. інфікованих та 1 093 загиблих. Також значний показник захворювання фіксують в Німеччині (19,8 тис. інфікованих та 68 загиблих) та США (19,6 тис. інфікованих та 264 загиблих). У п'ятницю Нью-Йорк назвали новим епіцентром коронавірусної інфекції у Сполучених Штатах.

В Ірані за останню добу кількість хворих підскочила до 19,6 тис. У країні померли 1 433 пацієнти. У Франції, де раніше зафіксували різкий стрибок летальних випадків, зараз нараховують 12,6 тис. хворих та 450 загиблих. Наступною за кількістю випадків Covid-19 є Південна Корея, де інфекцію підхопили 8,9 тис. людей, 102 з яких загинули. Там сьогодні зафіксували різкий стрибок заражень.

Станом на кінець дня 20 березня в Україні офіційно зареєстрували 41 випадок зараження коронавірусною інфекцією. Серед них – троє померли. Чоловік, у якого першого виявили захворювання, уже одужав.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія коронавірусу: нова статистика жертв та скільки людей вилікувались». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути