четвер, 14 лютого 2019 19:44

Отруєння Скрипалів: ЗМІ назвали ім'я третього підозрюваного

  ЗМІ з'ясували ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Фото: Visti.pro
ЗМІ з'ясували ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Фото: Visti.pro

ЗМІ з'ясували, що третього підозрюваного в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки в британському Солсбері звуть Денис Сергєєв. Він є високопоставленим чиновником Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ.

Відомо, що шпигун використовував ім'я Сергій Федотов і був присутній у Великій Британії на момент отруєння Скрипалів. Про це повідомляється в спільному розслідуванні Bellingcat, російського інтернет-видання The Insider і чеського журналу Respekt.

За інформацією ЗМІ, Денис Сергєєв народився в 1973 році в місті Ушарал в Казахстані. Служив в армії в Новоросійську. Приблизно в 2000-2002 роках переїхав до Москви, закінчив Військово-дипломатичну академію Міноборони РФ. Після навчання мав звання підполковника. Наразі Сергєєв полковник або генерал-майор. Він одружений, має дорослу дочку.

Також зазначається, що у 2004-2012 роках Сєєргєв був акціонером восьми російських компаній, однак всіх їх ліквідували в період між 2007 і 2012 роками. Розслідувачі припускають, що ці компанії були фіктивними. У більшості з них Сергєєв був єдиним акціонером, в двох - співвласником. Деякі інші акціонери цих компаній також пов'язані з ГРУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив нові санкції проти росіян: подробиці

Журналісти також з'ясували, що Сергєєв отримав паспорт на ім'я Сергія Федотова в 2010 році в Москві в тому ж паспортному столі, де їх отримували інші підозрювані в отруєнні Скрипалів - Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

  ЗМІ з'ясували ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Фото: Visti.pro
ЗМІ з'ясували ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Фото: Visti.pro

На початку березня 2018-го у британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Британська прем'єрка Тереза ​​Мей пізніше заявила у парламенті, що Скрипалі були отруєні речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці звинувачення, заявивши, що всю хімічну зброю РФ знищено 2017-го під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипалів: ЗМІ назвали ім'я третього підозрюваного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути