пʼятниця, 11 грудня 2020 02:45

Оточення Кадирова потрапило під санкції США та Британії

Оточення Кадирова потрапило під санкції США та Британії
США і Британія ввели санкції проти оточення Кадирова. Фото: termin.in.ua

Велика Британія запроваділа санкції щодо 11 політиків, чиновників та інших осіб, відповідальних за грубі порушення прав людини в Росії, Венесуелі, Гамбії та Пакистані.

"Ці санкції посилають чіткий сигнал порушникам прав людини про те, що Велика Британія притягне їх до відповідальності. Британія виступатиме на захист демократії, прав людини і верховенства права в світі", - заявив глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб, передає DW.

У Росії під санкції, включаючи заборону на поїздки й замороження активів, потрапили троє осіб і спеціальний підрозділ швидкого реагування "Терек". Це голова парламенту Чечні Магомед Даудов, заступник голови МВС Чечні Апті Алаудінов і колишній начальник поліції чеченського міста Аргун Аюбе Катаєв.

Усі вони, на думку британської влади, відповідальні "за тортури та інші порушення прав людини щодо ЛГБТ в Чечні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ухвалив санкційний режим за порушення прав людини

Управління з контролю за іноземними активами мінфіну США в рамках "списку Магнітського" запровадило санкції відносно російського футбольного клубу "Ахмат" і фонду імені Ахмата Кадирова.

Також до списку санкцій включені бійцівський клуб "Ахмат", компанія Absolute Championship Akhmat, що організує бої, а також компанії "Чеченські мінеральні води" і "МегаСтройІнвест", які належать фонду Ахмата Кадирова.

Список також поповнили пов'язані з Рамзаном Кадировим заступник керівника "Росгвардії" щодо Чечні Данило Мартинов, віце-прем'єр Чечні Вахіт Усман і росіянин Зіяд Сабсабі.

Крім того, до санкційних списків потрапили Тимур Дугазаєв, який живе в Німеччині та якого деякі ЗМІ називають "представником Рамзана Кадирова в Німеччині", а також громадянин ОАЕ Сатіш Сімара - тренер коней Кадирова.

Сам голова Чечні Рамзан Кадиров був включений до американського "списку Магнітського" в 2017 році.

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров після введення проти нього та його сім'ї американських санкцій опублікував фото з кулеметами і згадав Держсекретаря США Майка Помпео, потім заборонив главі Держдепартаменту в'їзд у Чечню.

Крім того, Кадиров заявив, що заблокував усі рахунки Помпео в чеченських банках.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Кадирова потрапило під санкції США та Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути