Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Останні два тижні стали для окупантів найсмертоноснішими – британський військовий 

Останні два тижні стали для окупантів найсмертоноснішими – британський військовий 
Російський диктатор Володимир Путін обмежений у маневрі, заявив військовий з Великої Британії. Фото: facebook.com/MIDRussia

Російські окупанти упродовж останніх двох тижнів зазнали найбільших втрат за період великої війни в Україні.

Водночас президент Росії Володимир Путін обмежений у можливостях. Про це повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс на Форумі зі співпраці безпеки у Відні, пише "Укрінформ".

За його словами, військове керівництво РФ, схоже, розгорнуло більшість мобілізованих. Водночас терористична "група Вагнера" припинила вербувати ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: скоро у Росії буде складно знайти "морпєха"

Він зазначив, що можливості Путіна та його воєначальників продовжувати війну обмежені. Вони змушені або продовжувати виснажувати свою армію, скорочуючи масштаби цілей, або проводити нову хвилю мобілізації.

"Але є й інший варіант: Путін може закінчити цю війну зараз, вивести всі російські війська з суверенної території України й таким чином припинити безглузду жертву тисяч інших простих росіян", – сказав Стаббс.

Дипломат наголосив, що військова допомога Україні та повернення її територій є єдиним шляхом до миру.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 16 лютого становлять понад 140 660 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 690 окупантів, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Від початку повномасштабної війни Росія втратила в Україні вбитими та пораненими близько 200 тис. своїх військовослужбовців. Такі дані наводять американські та інші західні офіційні особи, за даними ЗМІ.

Військове виробництво в Росії критично послаблюється. Виготовлення зброї й обладнання, ймовірно, не відповідає вимогам міністерства оборони країни для ведення війни, повідомила британська розвідка.

Росія залучила у війну проти України 97% своєї армії. Але навіть цього недостатньо, щоб прорвати українську оборону, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Зараз ви читаєте новину «Останні два тижні стали для окупантів найсмертоноснішими – британський військовий ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути