пʼятниця, 03 січня 2020 09:29

Опублікували повні версії документів про затримку допомоги Україні

Опублікували повні версії документів про затримку допомоги Україні
У США вважають, що Трамп незаконно затримав допомогу. Фото: Укрінформ

На сайті Just Security опублікували невідредаговані електронні листи, які стосуються рішення президента США Дональда Трампа затримати військову допомогу Україні.

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер заявив, що ці документи дають усі підстави вимагати повноцінного судового процесу в Сенаті щодо імпічменту президента Трампа, повідомляє NBC News.

"Ці листи ще раз показують занепокоєння посадовців адміністрації щодо доречності та законності рішення президента про затримку допомоги Україні з вигодою для себе", – сказав Шумер.

Оригінали документів показують, що 30 серпня після зустрічі з Трампом заступник директора програм національної безпеки адміністративно-бюджетного управління Майкл Даффі повідомив інспектору Пентагону Елейн Маккаскер, що він має чітку вказівку від президента затримати допомогу.

Листи демонструють напруження між Білим домом і Пентагоном. Допомогу необхідно було виплатити до кінця фінансового року, інакше кошти вважалися б невикористаними.

Шумер закликав експосадовців адміністрації Трампа дати в Сенаті відповідні свідчення під присягою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп у новорічну ніч закликав більше допомагати Україні

Голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф заявив, що електронні листи спростовують будь-які твердження про те, що президент США наказав призупинити військову допомогу з законної причини.

Спікер палати представників Ненсі Пелосі розкритикувала Білий дім за те, що там не оприлюднили листів під час розгляду справи щодо імпічменту.

Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані заявив, що готовий дати свідчення в ході розгляду справи про імпічмент і зробити все можливе, щоб домогтися виправдання президента.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували повні версії документів про затримку допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути