середа, 15 лютого 2023 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Він не зневірився" – у США пояснили позицію Путіна щодо України

"Він не зневірився" – у США пояснили позицію Путіна щодо України
Президент Росії Володимир Путін досі вважає суверенну Україну "своєю" територією. Фото: facebook.com/MIDRussia

Для досягнення тривалого миру в Україні необхідно, щоб президент Росії Володимир Путін відмовився від свого уявлення, що Україна нібито є його територією.

Путін продовжує в це вірити і намагається досягнути цього. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен в інтерв'ю Morning Edition, пише NPR.

"Володимир Путін має відмовитися від свого уявлення про те, що...Україну потрібно стерти з карт і включити до складу Росії. Він уже зазнав невдачі в цьому. Але він, здається, продовжує вірити, саме цього він і добивається. І доки він не зневіриться в цьому, важко зрозуміти, як світ може просуватися вперед", – заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шлях стане жорсткішим" – що пише світова преса

Він вважає, що поки що ніщо не вказує на швидке завершення війни в Україні. Однак у мирі зацікавлена ​​лише Україна, але вона потребує справедливого миру.

"Зараз це багато війна на виснаження з жахливими втратами. Ми бачимо величезні втрати з російської сторони. Думаю, ось у чому проблема: ніхто не хоче миру більше і швидше, ніж український народ. Бо саме він страждає від цієї агресії", – заявив Блінкен.

Він акцентував, що це має бути справедливий світ і міцний мир.

"Той, який відображатиме принципи Статуту Організації Об'єднаних Націй, які зберігають територіальну цілісність України", – сказав Блінкен.

Нещодавно президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Володимир Путін "вже втратив Україну". Він назвав російську-українську війну "випробуванням на віки" для Америки та всього світу.

Також запевнив, що військова, фінансова, політична допомога Києву з боку Сполучених Штатів Америки поки що нічим не обмежується.

Зараз ви читаєте новину «"Він не зневірився" – у США пояснили позицію Путіна щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути