Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2020 09:25

Олексія Навального могли отруїти двічі - NYT

Олексія Навального могли отруїти двічі - NYT
У статті йдеться про те, що порошкоподібну речовину розчинили в гарячому напої. Фото: Reuters

Чай, який 20 серпня пив перед вильотом із Томська російський опозиціонер Олексій Навальний, ймовірно, був отруєним, як і предмети з готелю. Це означає, що його могли отруїти двічі.

Про це пише The New York Times.

За словами джерела газети в німецьких спецслужбах, отруту Навальному підсипали в чай в аеропорту. У статті йдеться про те, що порошкоподібну речовину розчинили в гарячому напої. При цьому наголошується, що подібна заява викликає запитання, адже німецькі експерти стверджували, що виявили сліди токсинів на пластиковій пляшці з водою, яку Навальний узяв з собою з готелю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ заблокувала всі рахунки Навального і заарештувала квартиру

Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні. Нещодавно він заявив, що повернеться в Росію, а також розповів, скільки коштувало його лікування в Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Навального могли отруїти двічі - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути