четвер, 02 серпня 2018 12:03

Оголені та бритоголові - фотограф знімає нове покоління китайських красунь
17

Китайський фотограф Ло Ян, 34 роки, зняла серію фотографій "Дівчата". Своїм проектом прагне змінити стереотипні уявлення про китайських дівчат.

"Мета моєї серії - спіймати і зберегти на фото первісну, молоду жінку, яка, на мою думку, прекрасна", - розповіла фотограф CNN. "Вони всі дівчата. Не тільки з точки зору віку. Їхній дух теж знаходится в дівчаткоподібному стані."

В мережі показали фото китайських дівчат нового покоління фотографа Ло Ян
Фото: Dazed
В мережі показали фото китайських дівчат нового покоління фотографа Ло Ян
В мережі показали фото китайських дівчат нового покоління фотографа Ло Ян
В мережі показали фото китайських дівчат нового покоління фотографа Ло Ян
В мережі показали фото китайських дівчат нового покоління фотографа Ло Ян

Своїми фотографіями Ло хоче не просто показати, що означає бути міленіалом в сучасному Китаї, але і зруйнувати гендерні стереотипи їхньої країни.Портрети покликані показати китаянок сильними, свідомими і одночасно вразливими, змушеними боротись з викликами, які постають перед дівчатами під час дорослішання.

"У Китаї існує безліч традиційних визначень та обмежень для жінок", - каже Ло. Дівчата мають виправдовувати уявлення батьків та друзів про зручну та достойну жінку. Я ж показую бритоголових дівчат з волоссям на тілі. Саме такими вони глибоко приваблюють мене. Це наш взаємний протест проти стереотипів щодо жінок", - каже Ло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тобто китаянка" - британський міністр переплутав національність дружини

"Не всі, але більшість героїнь моїх фото вільні та незалежні. Я бачу все більше і більше таких дівчат у Китаї. Часи змінюються".

Історії героїнь "Дівчат" індивідуальні. Тибетська дівчина Гелайцуомао з китайської провінції хотіла поїхати до столиці і стати дизайнером. Батьки змусили її стати вчителем.

"Тільки подивіться на цю молоду жінку. Яскрава стрижка піксі, сексуальна рожева сукня. Вона переїхала до Шанхаю цього року і робить кар'єру в дизайні", - розповіла фотограф.

"Сподіваюсь, що дівчата навколо, як і я, зможуть жити вільніше, самостійно реалізовувати свої мрії, - каже Ло.- А мої фотографії стануть для них заохоченням і похвалою".

Китайський виробник ляльок WMDOLL запустив виробництво-секс іграшок із штучним інтелектом. Вартість однієї ляльки - від $1,5 тис. до $ 7,5 тис. Уже продали 20 секс-іграшок. 80% продажів - іноземні клієнти.

Зараз ви читаєте новину «Оголені та бритоголові - фотограф знімає нове покоління китайських красунь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути