субота, 11 квітня 2020 12:42

Образ волоцюги прославив актора

Образ волоцюги прославив актора
Чарлі Чаплін в образі волоцюги ФОТО: The Economic Times

Фільм "Волоцюга" з Чарлі Чапліном вийшов на екрани 11 квітня 1915-го. Кіно зробило його знаменитим.

Чаплін народився у родині актриси в Лондоні у 1889-му. Жили дуже бідно. Свою першу роль отримав 14-річним. У 1910-му поїхав на трирічні гастролі з групою Фреда Карно до США. У 1913-му менеджер групи отримав телеграму від "Кістоун Студіос": "У вас там є чоловік з прізвищем Чаффін чи якось так".


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарлі Чаплін взяв дружину, молодшу на 36 років

Чаплін погодився працювати на кіностудії через високу зарплатню - $150 на тиждень. Фільми йому не подобались. Пише брату, що попрацює п'ять років, щоб зібрати грошей. Але через місяць після підписання контракту він випадково одягнув великі штани іншого актора, тісний піджак і капелюха свого тестя. Щоб додати собі віку, наклеїв вуса. Чапліну тоді було 24 роки. Так народився образ волоцюги. Грає в ньому до 1940-го.

Чаплін став відомим, про його комедійну гру схвально відгукувалися критики. Швидко він стає дуже багатим. Відкриває власну кіностудію.

У 1953-му Чапліну забороняють жити в США за антиамериканську пропаганду. Продає все майно та переїжджає з родиною до Швейцарії. 25 грудня 1977 року актор помирає у своєму маєтку в місті Веве. Похований на цвинтарі Корсьє-сюр-Веве. Перед смертю переніс кілька мікроінсультів та пересувався в інвалідному візку.
Удові американського коміка Чарлі Чапліна 3 березня 1978 року зателефонували й вимагали викуп 600 тис. швейцарських франків за інформацію про місце знаходження труни із тілом. За два дні до того її викрали з могили. Перед смертю актор передбачив таке і наказав дружині викупу грабіжникам не виплачувати.

Зараз ви читаєте новину «Образ волоцюги прославив актора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути