субота, 09 грудня 2017 11:38

Новий прем'єр Польщі розповів про українських біженців та "геноцид" на Волині

Новий прем'єр Польщі розповів про українських біженців та "геноцид" на Волині
Матеуш Моравєцький. Фото: rbc.ua

Матеуш Моравєцький, новий прем'єр Польщі, у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів сказав, що стосунки з Україною потрібно будувати на історичній правді. Тому такі події як "геноцид на Волині" забувати не можна.

Також він торкнувся питання біженців та мігрантів у Європі. Ці заяви Моравєцький зробив під час ефіру на телестанції Trwam, інформує Polskie Radio.

Він переконаний, що Польща, "приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу". Та додав: "Проте, Європейська Комісія цього не помічає, тож, ми будемо звертати нашим партнерам на це увагу".

А також новий прем'єр підкреслив, що Польща вважає - рішення приймати чи не приймати біженців є її власною прерогативою. Адже, за його словами, Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

Моравєцький сказав: "Європейська Комісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Польщі подала у відставку

І зауважив, що Польща не допустить шантаж та погрози з боку ЄС щодо можливого припинення дії структурних фондів за те, що Польща не приймає біженців: "Польща – це дуже гордий, важливий, великий народ. А завдяки нашій політиці 500+ та іншим продемографічним заходам він буде ще більшим. І ми не дозволимо такого роду шантаж. Ми навіть думки такої не допустимо".

Зараз ви читаєте новину «Новий прем'єр Польщі розповів про українських біженців та "геноцид" на Волині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути