пʼятниця, 03 лютого 2017 06:49

Новий постпред США в ООН зреагувала на російську агресію

Новий постпред США в ООН зреагувала на російську агресію
BBC

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, яка замінила на цій посаді Саманту Пауер, під час першого виступу в Раді Безпеки ООН засудила агресію РФ на Донбасі.

Про це вона заявила під час засідання Радбезу в четвер, передає "Укрінформ".

"Шкода, що під час мого першого виступу тут мені доводиться засуджувати агресивні дії Росії. Шкода тому, що це повторює багато ситуацій протягом багатьох років, коли представники США повинні були це робити. Так не повинно бути. Ми хотіли б, щоб наші відносини з Росією були б краще, проте похмура ситуація на сході України вимагає явного і чіткого засудження російських дій", - заявила Хейлі.

Вона закликала російське керівництво негайно зупинити ескалацію насильства.

Американський дипломат також підкреслила, що схід України - не єдина частина країни, яка страждає від агресивних дій РФ. Вона заявила, що санкції, пов'язані з Кримом, зберігатимуться поки півострів не повернеться під контроль України.

"США продовжують засуджувати і закликають негайно припинити російську окупацію Криму. Крим є частиною України. Наші санкції, пов'язані з Кримом, будуть діяти, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трампа визначились з курсом щодо України

Вона також заявила, що чіткий шлях для врегулювання ситуації на Донбасі - це повна імплементація Мінських угод.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Санкції проти Росії вводили США, Євросоюз та деякі інші країни (Австралія, Японія, Канада, Норвегія і так далі) в декілька етапів 2014 року.

Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, відповідальних за схвалення підриву територіальної цілісності України.

Зараз ви читаєте новину «Новий постпред США в ООН зреагувала на російську агресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути