пʼятниця, 22 липня 2022 16:21

"Нових поставок чекати нізвідки" – у Росії закінчуються іномарки

"Нових поставок чекати нізвідки" – у Росії закінчуються іномарки
Серед спустошених складів і дилерські паркувальні майданчики поблизу Санкт-Петербурга. Фото: ілюстративне, pixabay.com

Склади російських дилерів спустошені. У них закінчуються запаси нових імпортних автомобілів популярних брендів. А поставок найближчим часом не передбачається.

Зокрема, серед спустошених складів і дилерські паркувальні майданчики поблизу Санкт-Петербурга. Більшість з них – порожні, лише на деяких є невелика кількість авто. Про це передає Autonews.

Такі майданчики розраховані на 5-10 тис. автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бракує комплектовання. Російський АвтоВАЗ не може випускати автомобілі

Санкт-Петербург є показовим. Оскільки на це місто припадає 7% всіх автопродажів у Російській Федерації. Більше – лише у Москві (16,3%) та Московській області(8,8%).

Також раніше в місті та Ленінградській області працювали великі складальні підприємства Hyundai-Kia, Nissan та Toyota. Тепер ці заводи стоять. А через санкції імпорт авто практично припинився.

"Власні запаси на складах дилерів і ці резерви продавці розтягуватимуть як можуть. Нових поставок чекати нізвідки, а локальне виробництво легковиків зводиться до "спрощених" "Лад" без подушок безпеки та кросоверів Haval — і те, за словами представників китайського бренду, темпи виробництва поступово знижуються через проблеми з логістикою", – резюмували у статті.

Російська Федерація зібралася випускати сучасні версії автівок радянського автопрому як "імпортозаміщення". Замість іномарок росіянам пропонуватимуть "Волги" й "Победы", заявив міністр промисловості й торгівлі РФ Денис Мантуров.

За його словами проєкти може реалізувати група ГАЗ. Випускати планують на кількох майданчиках. Однією з них стане автомобільний завод у Нижньому Новгороді. Водночас у Росії не називають терміни запуску виробництва.

Зараз ви читаєте новину «"Нових поставок чекати нізвідки" – у Росії закінчуються іномарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути