Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2022 09:14

Норвегія завантажила гігантський літак допомогою для ЗСУ: ЗМІ показало фото
4

Норвегія передала Україні партію військової допомоги
Фото: tv2.no
Норвегія передала Україні партію військової допомоги
Норвегія передала Україні партію військової допомоги
Норвегія передала Україні партію військової допомоги

Норвегія передала українській армії нову партію військової допомоги.

До неї увійшли одна самохідна артилерійська установка M109 "Паладін", 20 тис. запчастин для раніше наданих установок, 55 тис. одиниць зимового одягу, 55 тис. ІПП і 30 тис. сухпайків, пише TV2.no.

Зазначається, що доставляли вантаж таємно. Лише невелика кількість людей у Норвегії була проінформована про майбутню відправку.

"Зараз відправлять польові пайки та медичне обладнання. Норвегія також надсилає зимовий одяг та запасні частини для попередніх постачань", – розповів представник збройних сил Норвегії Олександр Енгборг Хаге.

У день завантаження допомоги на аеродром у Гардермуен (Осло) прибув один із найбільших у світі транспортних літаків. Авіакомпанія і екіпаж – з України. Під одним із вікон було написано: "Будь хоробрим, як Буча".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хорватії навчатимуть українських військових попри вето президента

"Українці, напевно, питали про зимовий одяг. Низка країн, у тому числі наші скандинавські друзі, зараз об'єднують зусилля, щоб пожертвувати одяг. Зараз у цьому є велика необхідність", – сказав міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Вантажівки одна за іншою в'їжджали до носової частини гігантського літака. Вже наступного дня він був готовий до відльоту, за даними видання.

Норвезька допомога збирається на секретній базі та зберігається разом із постачанням інших країн, перш ніж її доставлять в Україну.

"Завдяки цим пожертвуванням Україна придбала підвищену бойову міць. У цьому немає жодних сумнівів. Тепер вони мають зброю, яка дає їм можливість використовувати стандартні боєприпаси НАТО", – розповів начальник відділу артилерії та бойової протиповітряної оборони компанії Rena полковник Крістіан Лієн.

Туреччина передала на потреби Збройних сил України реактивні системи залпового вогню TLRG-230 разом із керованими боєприпасами до них. Точна кількість снарядів і пускових установок невідома.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував постачання однієї тисячі ракет класу "земля – -повітря" та понад 25 тис. зимових комплектів для військових.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія завантажила гігантський літак допомогою для ЗСУ: ЗМІ показало фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути