пʼятниця, 14 жовтня 2022 16:08

Німецькі слідчі встановили, чому на "Північних потоках" сталась аварія

Німецькі слідчі встановили, чому на "Північних потоках" сталась аварія
Виток на "Північних потоках" стався лише у результаті вибухів. Фото: eastnews.ua

Пошкодження на "Північних потоках" сталося лише у результаті вибуху.

Це встановили німецькі слідчі за допомогою підводних знімки витоків газу на трубопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2", передає ARD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужба Швеції назвала причину аварії на "Північних потоках"

На місці події працювали німецькі експерти з вибухових речовин федеральної поліції та водолази.

"Витік газу становить у діаметрі 8 метрів. При цьому обидва трубопроводи мають два пошкодження. Недоторканою залишилася лише одна нитка "Північного потоку-2", – йдеться у повідомленні.

Джерело в урядових колах вказало, що витік міг виникнути тільки внаслідок вибуху. Фото вже передали генеральному прокурору. Він кілька днів тому розпочав розслідування за обвинуваченням у "створенні вибухового пристрою" та "антиконституційному саботажі".

Німеччина, Данія та Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній із ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн м³ газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки кілька тижнів тому попередили уряд Німеччини про можливі атаки на газопроводи в Балтійському морі. Відповідною інформацією з офіційним Берліном поділилися джерела ЦРУ. Представник уряду ФРН відмовився коментувати цю інформацію.

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії. Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі слідчі встановили, чому на "Північних потоках" сталась аварія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути