Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2021 15:47

Німеччина залишить невакцинованих працівників без карантинних компенсацій

Німеччина залишить невакцинованих працівників без карантинних компенсацій
Люди в черзі, щоб отримати вакцину в ніч щеплень під музику, в центрі вакцинації в Берліні, 9 серпня 2021 року / REUTERS

Німецькі органи охорони здоров'я планують нові правила, згідно з якими невакциновані працівники не отримуватимуть компенсацію за втрату зарплати, якщо через коронавірус їх вимушено помістять на карантин.

Правила почнуть діяти 11 жовтня, йдеться в проєкті документу уряду. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську освітянам пообіцяли за вакцинацію 1 млн грн

Правила торкнуться людей з позитивним результатом тесту на коронавірус і тих, хто повертається з поїздок у країни з "високим ризиком" захворіти на Covid-19. Серед таких країн, Велика Британія, Туреччина і деякі частини Франції. Невакциновані мандрівники з цих країн повинні будуть перебувати на карантині не менше п'яти днів. Ті, хто вакцинований, пройшли тест чи недавно видужали, ні.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Спан сказав, що ці правила не призначені для тиску на німців з метою їх вакцинації, а радше це питання справедливості.

"Чому інші повинні платити за того, хто вирішує не вакцинуватися?" - сказав він.

У Німеччині вакцинація не є обов'язковою, але влада вживає заходів, які роблять відмову від щеплення все більш незручною. Тести на Covid-19, необхідні, наприклад, для обіду в закритих ресторанах, перестануть бути безкоштовними з 11 жовтня. Крім того, деякі німецькі установи, такі як ресторани або спортивні стадіони, вибирають самі, чи допускати всередину людей без вакцинації або тестів.

За офіційними даними, у Німеччині вакциновано 74% дорослих, порівняно з 72,3% загалом по ЄС.

У Франції та Греції уряду оголосили про намір запровадження обов'язкової вакцинації від коронавірусу для медиків. Американська авіакомпанія Delta оголосила, що з 1 листопада стягуватиме $200 із зарплат працівників, які не вакциновані проти коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров'я України придумали нові заохочення, щоб українці щеплювалися від Covid-19. Відтепер вакциновані зможуть отримати знижки на поїздки в таксі Uklon.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина залишить невакцинованих працівників без карантинних компенсацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути