вівторок, 26 травня 2020 15:19

Німеччина визначила для своїх громадян країни для подорожей

Німеччина визначила для своїх громадян країни для подорожей
Крім 26 країн ЄС, до переліку належать також Велика Британія і чотири країни Шенгенської зони. Фото:pixabay

Німцям влада планує дозволити відпочивати влітку у понад 30 країнах Європи.

Водночас збираються продовжити обмеження контактів людей усередині ФРН до кінця червня. Про це йдеться у проєкті урядового документа "Критерії сприяння європейському туризму", який обговорять на засіданні Кабінету міністрів у середу, передає інформагентство dpa.

"Федеральний уряд хоче зняти з 15 червня всесвітнє застереження про подорожі для туристів для 31 європейської країни, якщо дозволить ситуація з подальшим розвитком пандемії коронавірусу", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можете втратити здоров'я і гроші" - туристів, які хочуть у ЄС, попередили про ризики

Крім 26 країн ЄС, до переліку належать також Велика Британія і 4 країни Шенгенської зони: Ісландія, Норвегія, Швейцарія та Ліхтенштейн. У німецькому МЗС вважають, що відродження туризму має важливе значення як для відпочивальників, так і для німецької туристичної індустрії, а також для економічної стабільності у відповідних цільових країнах.

Члени уряду разом з прем'єрами земель думають над тим, щоб продовжити обмеження персональних контактів до 29 червня. Це означає можливість зустрічі максимум 10 людей або членів 2 домогосподарств у публічному просторі. Кількість гостей у власній квартирі або домі обмежуватися не буде.

За даними Інституту Роберта Коха, нині хворих на Covid-19 у ФРН близько 8 700, загалом з початку пандемії захворіли 179 002. Померли за цей час 8 302. Останні 2 дні реєструється менше як 500 нових випадків на добу. Репродуктивне число оцінюється на цей момент в 0,83.

Про поновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що нічого не відомо. Тому авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина визначила для своїх громадян країни для подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути