четвер, 14 травня 2020 07:58

"Можете втратити здоров'я і гроші" - туристів, які хочуть у ЄС, попередили про ризики

"Можете втратити здоров'я і гроші" - туристів, які хочуть у ЄС, попередили про ризики
В ЄС нагадали туристам про ризики подорожей під час пандемії. Фото: unsplash.com

Туристи, які планують цьогоріч на тлі пандемії коронавирусу подорожувати по Європі, повинні усвідомлювати супутні ризики.

Про це заявила в середу телеканалу CNN член Єврокомісії з транспорту Адіна-Іоана Велян, повідомляє ІНТЕРФАКС

"Ніхто не може дати 100% гарантії - ми не вважаємо подорожі безпечними. Це ризик, який ви приймаєте на себе", - сказала вона.

При цьому вона уточнила, що мова йде як про здоров'я подорожніх, так і про можливі фінансові ризики в разі скасування будь-яких заходів.

Що стосується подорожей літаком або потягом, Велян нагадала, що влада ЄС "принципово" рекомендує використовувати маски і дотримуватися соціальної дистанції. У той же час вона визнала, що дотримання правила в підтримці дистанції 2 м між пасажирами літака при їх розсадці зробило б авіаперельоти нерентабельними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща продовжила контроль на кордонах з ЄС

Вона додала, що ЄС при виробленні рекомендацій з безпеки подорожей намагається домогтися пропорційності заходів і їх застосовності по всій Європі.

Раніше в середу Єврокомісія запропонувала серію рекомендацій, націлених на зняття обмежень на поїздки і прикордонного контролю всередині ЄС. Підготовлені рекомендації включають поетапний підхід, який починається зі зняття обмежень на поїздки між зонами і членами ЄС з приблизно однаковими епідеміологічними ситуаціями.

У свою чергу член Єврокомісії з внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон заявив, що від відновлення роботи туристичного сектора залежить вся економіка Європи.

За словами єврокомісара, "вірус ще залишиться деякий час з нами", проте всі хочуть такого туристичного сезону, який пройде за "доброму здоров'ї і повної безпеки" туристів.

Проєкт рішення про поступове зняття внутрішніх обмежень на пересування, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, підготувала Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС. Таким чином у Європі планують пожвавити сектор перевезень і туризму, що зазнали значних збитків.

Зараз ви читаєте новину «"Можете втратити здоров'я і гроші" - туристів, які хочуть у ЄС, попередили про ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути