Ексклюзиви
понеділок, 26 квітня 2021 09:19

Німеччина висловилася щодо посилення санкцій проти Росії

Німеччина висловилася щодо посилення санкцій проти Росії
ЄС двічі запроваджував санкції проти РФ за останні кілька тижнів. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступив проти посилення санкцій щодо РФ на тлі загострення ситуації на Донбасі.

Маас зазначив, що вести діалог із державами, з якими складні відносини, це "суть дипломатії", передає Tagesschau. Зараз це особливо є актуальним щодо Росії.

"Саме через нинішню напруженість доводиться покладатися на діалог із Москвою. Усі кажуть, що відносини між Росією та Євросоюзом зараз на найнижчому рівні. Вони погані. Але так не має бути. Зрештою, ніхто не може бути зацікавлений у постійних провокаціях і конфронтації, що перетворюються на серйозні суперечки", - сказав він.

Маас висловив задоволення, що російський уряд прийняв пропозицію президента США Джо Байдена про переговори. Він нагадав, що ЄС двічі запроваджував санкції проти РФ за останні декілька тижнів через справу Олексія Навального. А після анексії Криму Росією 2014 року запровадили економічні санкції, які продовжуватимуться кожні шість місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Україні захиститись від російської агресії

22 квітня глава МЗС Дмитро Кулеба закликав західних союзників продемонструвати готовність покарати РФ новими економічними санкціями. Він запропонував заборонити Росії доступ до міжнародної розрахункової системи SWIFT.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина висловилася щодо посилення санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути