Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2024 10:28

Німеччина розробляє план на випадок війни з Росією - Spiegel

Німеччина розробляє план на випадок війни з Росією - Spiegel
У Німеччині розробляють план транспортування військ. Фото: pixabay.com

Німецька армія разом із союзниками по НАТО розробляє схему перекидання військових на схід Європи у разі ймовірної війни з Росією.

У разі агресії з боку Москви через Німеччину протягом 3-6 місяців необхідно буде перекинути до 800 тис. солдатів Альянсу і понад 200 тис. одиниць техніки. Про це йдеться у секретному документі Бундесверу, передає Spiegel.

Ключовим шляхом для перекидання сил стане автомагістраль А2, що йде від міста Оберхаузен у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія до кільцевої автодороги Берліна.

Бундесвер, керівництва федеральних земель та уряд Німеччини продовжують працювати над планом. Опрацьовують питання безпеки маршруту, його вузькі місця й альтернативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полегшення" ролі США в європейському регіоні: чи стане Німеччина лідером підтримки України в Європі

Таким "вузьким місцем" є міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга. Якщо його знищать, то магістраль A2 виявиться повністю паралізованою.

"У цих сценаріях про солдатів потрібно буде дбати й розміщувати під час їхнього транспортування, а для техніки знадобиться пальне й інфраструктура", - сказав президент Федерального управління цивільного захисту та допомоги при стихійних лихах Ральф Тізлер.

План оборони Німеччини є стратегічним документом у кілька сотень сторінок. Його почали розробляти у березні 2023 року. Це перший об'ємний план забезпечення безпеки Німеччини від військових нападів за останні 30 років.

Бундесвер готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО.

Військовий конфлікт може статися вже в лютому цього року. Про це повідомляє Bild, посилаючись на прогнозований секретний сценарій Бундесверу "Оборона Альянсу 2025".

Зараз ви читаєте новину «Німеччина розробляє план на випадок війни з Росією - Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути