вівторок, 23 листопада 2021 15:51

Німеччина хоче повернути Росію у нормандський формат

Німеччина хоче повернути Росію у нормандський формат
Маас висловився про стосунки з Росією. фото: Reuters

Німеччина хоче повернути Росію до переговорів у нормандському форматі.

Про це виконувач обов'язків міністра закордонних справ Німеччини Гайко Маас сказав під час Берлінського зовнішньополітичного форуму, повідомляє "Укрінформ".

"Берлін прагне кращих відносин із Росією, але для цього потрібен прогрес, зокрема, у врегулюванні конфлікту на сході України – на основі Мінських домовленостей", - сказав він.

Він нагадав, що Росія відмовилася від зустрічі міністрів закордонних справ нормандського формату. Сказав, що новини про переміщення російських військ біля кордону з Україною надзвичайно тривожні.

"Ці процеси показують, що м'яч для вирішення існуючих протиріч лежить на полі Москви. Європейський Союз тут говоритиме одним голосом, я в цьому твердо переконаний", - заявив очільник німецького МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров показав дипломатичне листування з главами МЗС Франції та Німеччини

Маас вважає, що потрібно вести діалог із тими, хто не поділяє європейські цінності. Він вважає, що максимальний тиск і спроби ізоляції не призводять до результатів. І Німеччина виступає за дипломатичне врегулювання конфліктів.

Москва відмовилась від пропозиції Франції провести зустріч глав МЗС нормандської четвірки 11 листопада. "Ми чекаємо реакції на наші пропозиції, а, по-друге, у мене 11 листопада дуже щільна програма, включаючи візит міністра закордонних справ однієї з дружніх країн", - сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

31 жовтня Росія передала лідерам Франції, Німеччини та України пропозиції щодо зустрічі в нормандському форматі. Лавров казав, що проєкт зайнав три сторінки.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина хоче повернути Росію у нормандський формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути