Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 13:28

Netflix знімає фільм про протести в Білорусі у трьох містах

Netflix знімає фільм про протести в Білорусі у трьох містах
Фото: Reuters

Американський відеосервіс Netflix знімає документальний фільм про протести в Білорусі, які почалися після президентських виборів 9 серпня. Про це повідомив радник лідера білоруської опозиції Світлани Тіхановської у міжнародних справах Франак Вячорка у Telegram.

"Вже два місяці британська знімальна група знімає документальний фільм або серіал про білоруське повстання, який має вийти на Netflix. Герої - демонстранти, Координаційна рада та Світлана Тихановська. Зйомки проходять у Мінську, а також у Києві та Вільнюсі. Члени знімальної групи вже навіть були затримані", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: затримано майже 200 осіб

У неділю, 18 жовтня, у різних містах Білорусі пройшли акції протестів проти тоталітарного режиму. Силовики застосовуватимуть проти протестувальників спецзасоби і бойову зброю "в разі необхідності". Про це йдеться у відеозверненні першого заступника міністра внутрішніх справ Білорусі Геннадія Казакевича. За його словами, протестний рух на вулицях поступово згасає, але радикалізується. На акції минулої неділі протестувальники застосовували "камені і пляшки, ножі і заточки, а вже до ночі - барикади і палаючі покришки.

Зараз ви читаєте новину «Netflix знімає фільм про протести в Білорусі у трьох містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути