Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2023 07:17

"Немає мирного плану": представник Папи Римського розповів про поїздку в Москву

"Немає мирного плану": представник Папи Римського розповів про поїздку в Москву
Посланник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі побував у Києві та Москві. Фото: risu.ua

Після поїздки до Москви 28-29 червня спеціальний посланець Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі заявив, що Ватикан не має мирного плану, який міг би зупинити розпочату Росією війну проти України.

У столиці РФ представник Папи Римського зустрічався з радником російського диктатора Володимира Путіна Юрієм Ушаковим та головою РПЦ Кирилом, повідомляє Reuters.

За словами Дзуппі, всі зустрічі "були важливими". Однак жодні мирні ініціативи не обговорювалися.

"Зустрічі були важливими, особливо в гуманітарних аспектах, на яких ми зосередилися. Немає мирного плану, немає посередництва. Існує велике прагнення, щоб насильство припинилося і щоб людське життя можна було зберегти, починаючи з захисту найменших", – сказав Дзуппі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папу Римського виписали з лікарні

Він також повідомив, що найближчими днями зустрінеться з Папою Франциском, щоб обговорити результати зустрічей.

Перед цим, виступаючи перед релігійною делегацією Константинопольського патріарха, Папа Франциск сказав, що війні в Україні "не видно кінця". Того ж дня Ватикан оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що візит був "спрямований на виявлення гуманітарних ініціатив, які могли б відкрити дорогу до миру".

Під час свого недільного благословення Франциск закликав паломників продовжувати молитися за мир "навіть у літню пору і особливо для українського народу".

Перед поїздкою до Москви Маттео Дзуппі 6 червня побував у Києві, де зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Український лідер закликав Святий Престол підтримати формулу миру, запропоновану Україною. Наголосив, що припинення вогню та замороження бойових дій не призведе до встановлення справжнього миру.

Папа Римський Франциск закликав увесь світ не забувати про страждання українців через російську війну. Таку заяву він зробив напередодні всесвітнього дня біженця, 20 червня.

Президент України Володимир Зеленський у травні зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском. Зустріч Зеленського та Папи відбулася після того, як Ватикан, не розкриваючи деталей, заявив, що має мирний план для України.

Зараз ви читаєте новину «"Немає мирного плану": представник Папи Римського розповів про поїздку в Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути