Ексклюзиви
субота, 19 листопада 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не можна слухати без склянки горілки" – посол України в Індонезії про маячню Лаврова на G20

"Не можна слухати без склянки горілки" – посол України в Індонезії про маячню Лаврова на G20
Кремль направив на саміт в Індонезію міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Фото: facebook.com/MIDRussia

Виступ міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова під час саміту країн "Великої двадцятки" був повен брехні та пропагандистських штампів про Україну.

Саміт G0 відбувся 15-16 листопада на острові Балі в Індонезії. Враженнями від виступу Лаврова поділився посол України в Індонезії Василь Гамянін в інтерв'ю "Главкому".

"Треба було чути, як виступав на цьому заході Лавров-Ріббентроп, який заміняв Путіна (президента Росії Володимира Путіна. – Gazeta.ua). Знову та сама маячня: бойові комарі, біолабораторії, у всьому винен Захід і тому подібне. Нормальна людина не зможе це слухати без склянки горілки", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми маємо зупинити війну" - президент Індонезії на відкритті саміту G20

За його словами, під час заходу Лавров "створював ілюзію бурхливої діяльності". Мовляв, говорив із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, але "той же Шольц потім заперечував".

"Не можу сказати, хто з ким розмовляв, бо "тусовка" була дуже велика – 39 делегацій, які спілкувалися між собою під час саміту, в кулуарах, кабінетах. Єдине, що можна точно сказати – все це московське кодло постійно бреше і не треба це брати взагалі до уваги", – зауважив посол.

15 листопада президент Володимир Зеленський виступив перед лідерами G20 онлайн. Назвав 10 умов закінчення війни в Україні. Також попередив, що більше ніяких домовленостей типу "Мінська-3" не буде. Президент пояснив, що Україна не дасть РФ можливості перечекати та наростити сили.

Диктатор Володимир Путін не взяв участь у саміті навіть віддалено. Російську делегацію в Індонезії очолив Сергій Лавров. Речник Путіна Дмитро Пєсков казав, що рішення не їхати на G20 ухвалив особисто президент Росії. Нібито це пов'язано з його графіком та необхідністю перебування у РФ.

Лавров заявив про проведення "коротких бесід" на полях саміту G20 з Еммануелем Макроном та Олафом Шольцом, які буцімто підтримали "продовження діалогу з Путіним". Водночас Шольц заперечив факт розмови із міністром закордонних справ Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна слухати без склянки горілки" – посол України в Індонезії про маячню Лаврова на G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути