середа, 09 листопада 2022 13:08

Не Іраном єдиним: розвідка назвала країни, які допомагають Росії воювати

Не Іраном єдиним: розвідка назвала країни, які допомагають Росії воювати
Іран, Китай, КНДР, Казахстан та Узбекистан допомагають РФ воювати проти України – ГУР. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія зверталася за допомоги у війні проти України не лише до Ірану, а й до Китаю та Північної Кореї.

Казахстан та Узбекистан допомагають країні-агресорці обходити санкції. Про це заявив представник Головного управління української розвідки Вадим Скібіцький в інтерв'ю La Repubblica.

"Вони (росіяни. – Gazeta.ua) також зверталися до Китаю та Північної Кореї, можливо, до Киргизстану, за поставками зброї. Зокрема, куль для реактивних систем залпового вогню "Смерч" і "Ураган". Такі країни як Казахстан і Узбекистан допомагають Росії обходити санкції, продаючи їм американські та японські цивільні компоненти, необхідні для створення ракет", – сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран намагається показати поглиблення співпраці з Кремлем – аналітики США

Він наголосив, що у Росії немає суперсучасної зброї, яку вона демонструє на військових парадах. За словами Скібіцького, це просто інсценізація. Москва не може сама виробляти високотехнологічну зброю, тому звертається до інших країн.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

Влада Ірану категорично відкидала звинувачення в продажу безпілотників Російській Федерації. У Тегерані також заперечували, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму для навчання росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки та американського телеканалу CNN.

Зараз ви читаєте новину «Не Іраном єдиним: розвідка назвала країни, які допомагають Росії воювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути