середа, 27 липня 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Не чекаючи рішення ЄС: Литва заборонила в'їзд патріарху Кирилу

Не чекаючи рішення ЄС: Литва заборонила в'їзд патріарху Кирилу
Кирило Гундяєв благословив війну Росії проти України. Фото: УНІАН

Литва заборонила главі Російської православної церкви Кирилу Гундяєву в'їзд на свою територію через його підтримку війни в Україні.

Рішення це ухвалила попри відсутність патріарха в санкційних списках Європейського Союзу. Інформацію підтвердило міністерство закордонних справ Литви, пише Delfi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ і ПЦУ порозумілися і засудили російський патріархат

"Патріарх Кирил, близький соратник Володимира Путіна, є одним з найактивніших прихильників війни проти України, він неодноразово публічно схвалював агресію, яку здійснює Росія", – заявили в литовському МЗС.

Там зазначили, що главу РПЦ внесли до списку небажаних осіб в Литві ще 23 червня. Також нагадали, що Гундяєв свідомо заперечує територіальну цілісність та суверенітет України, виправдовує та підтримує агресивні дії РФ, які грубо порушують норми та принципи міжнародного права.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону РПЦ в Україні. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала й продовжує працювати на президента РФ Володимира Путіна. Це питання безпеки України, пояснила авторка законопроєкту.

Російський патріарх Кирило Гундяєв благословив війну проти України.

Раніше главу РПЦ виключили з шостого санкційного пакету ЄС на фінальному етапі його ухвалення. На цьому наполягла влада Угорщини.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що Литва добиватиметься повторного внесення Кирила до списків санкцій. Поки що цього зробити не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Не чекаючи рішення ЄС: Литва заборонила в'їзд патріарху Кирилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути