Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 12:18

Назвали кількість осіб, які щогодини помирають від Covid-19 у світі

Назвали кількість осіб, які щогодини помирають від Covid-19 у світі
У світі від Covid-19 щогодини помирають 226 осіб. Фото: Reuters

У світі від пандемії коронавірусу щогодини помирають 226 осіб. Кожні 16 секунд Covid-19 забирає життя інфікованої людини, за добу - 5400 осіб.

Кількість смертей від коронавірусу 2020 року вдвічі перевищила щорічну кількість померлих від малярії. Такі дані у вівторок, 29 вересня, представило агентство Reuters на підставі власних підрахунків середніх показників захворюваності за вересень.

За словами виконавчого директора ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майка Раяна, кількість померлих від коронавірусу, швидше за все, вища, ніж в офіційних даних.

"Коли ви щось підраховуєте, ви не можете підрахувати це точно, але я можу запевнити вас, що поточні цифри, швидше за все, занижують істинну кількість жертв від Covid-19", - сказав він.

Повідомляють, що всього за 3 місяці кількість смертей від Covid-19 збільшилася вдвічі з пів мільйона і продовжує зростати відтоді, як у Китаї внаслідок цієї хвороби зареєстрували перший летальний випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли світ зможе перемогти пандемію

Число людей, померлих від Covid-19 у світі, перевищило мільйон. Згідно з підрахунком Університету Джонса Гопкінса, кількість загиблих тепер становить 1 000 555 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість осіб, які щогодини помирають від Covid-19 у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути